Трима ученици на частното училище Увекинд в София са били задържани

...
Трима ученици на частното училище Увекинд в София са били задържани
Коментари Харесай

Трима ученици са задържани заради надпис Save Ukraine на ПСА

Трима възпитаници на частното училище  " Увекинд " в София са били арестувани поради надпис " Save Ukraine " ( " Спасете Украйна " ) върху постамента на Паметника на руската войска. 

За това оповестиха от учебното заведение в събота следобяд - ден след случая.

Тримата са десетокласници на възраст сред 15 и 16 години. Въпреки че са малолетни, чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи не са им разрешили да се обадят на родителите си, когато са ги задържали. 

" Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони. Вече и тримата са със фамилиите си, с помощта на дейната активност на наетите от родителите им юристи ", оповестяват от " Увекинд ". 

Ръководството на учебното заведение декларира, че се гордее с " дейната позиция на нашите три будни български деца, както и на всички наши възпитаници и учители ". 

" Училището е деполитизирана зона, само че не е лишена от съществени морални човешки правила, които абсолютно бяха нарушени от съветския агресор. Възпитаваме нашите възпитаници в цялостна неотстъпчивост към злото и несправедливостта в света, както и към насилието, което е изцяло недопустимо за нашата Увекинд-общност. И веднага като наши възпитаници са декларирали по този кротичък метод позицията си, сме с възприятието за добре свършена работа ", се споделя в позицията. 

До този миг няма позиция на Министерство на вътрешните работи по случая със задържането на учениците. 

В четвъртък, когато стартира съветската инвазия в Украйна, бяха проведени митинги против войната пред паметника в центъра на София. Районният кмет на " Средец " Трайчо Трайков разгласи, че стартира и процедура по преместването на монумента от градината на база на решението на СОС, признато още през 1993 година и неизпълнено до момента поради митинга от страна на съветското Министерство на външните работи. 

Междувременно полицията реши да изпрати няколко патрулни коли, с цел да дежурят към него. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР